Achtergrond_bewerkt_6.1

Banner_Over_ons

Het Regionaal Archief beheert de archieven en documentaire collecties van de gemeente Gorinchem en de voormalige gemeente Giessenlanden. Daarnaast kan men komen inzien de archieven van het voormalige Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, een gebied dat loopt van Kinderdijk tot Leerdam en van Gorinchem tot Vianen.

 

Vier strekkende kilometer

Het Regionaal Archief Gorinchem bewaart ongeveer vier strekkende kilometer archief, daterend van 1284 tot nu. Op onze site vindt u een archievenoverzicht. Een aantal belangrijke inventarissen kunt u binnenkort raadplegen via deze website. Natuurlijk kunt u de inventarissen en nadere toegangen ook raadplegen in de studiezaal.

Kosteloos

Het raadplegen van de archieven en collecties is kosteloos. Voor verdere dienstverlening worden leges in rekening gebracht. U kunt voor uw komst al archiefstukken telefonisch (0183 - 659 440) of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) reserveren, of vragen stellen over de openbaarheid en toegankelijkheid  van bepaalde archiefblokken. Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze studiezaal.