Achtergrond_bewerkt_6.1

 

  Banner_Onderzoek2

Uw huis staat in Arkel en u bent op zoek naar een bouwtekening. Uw overgrootvader moet geboren zijn in Noordeloos, maar u weet niet precies wanneer. U wilt onderzoek doen naar Ridder Van Rappard, een bekende voormalige burgemeester van Gorinchem. Allemaal vragen waarvoor u terecht kunt in het Regionaal Archief Gorinchem. U bent van harte welkom om onderzoek te doen op onze studiezaal. Wij zullen u op weg helpen met uw onderzoek.

 

Archievenoverzicht 

Het Regionaal Archief beheert ongeveer vijf strekkende kilometer archief, daterend van 1284 tot nu. Bekijk het archievenoverzicht om te zien wat we in huis hebben. Momenteel worden inventarissen gedigitaliseerd. Enkele kunt u raadplegen via deze website. Natuurlijk kunt u de inventarissen en nadere toegangen ook raadplegen in de studiezaal.

Kosteloos

Het raadplegen van de archieven en collecties is kosteloos. Voor verdere dienstverlening worden leges in rekening gebracht. U kunt voor uw komst al archiefstukken reserveren. Bel 0183 - 659 440 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   om stukken te reserveren of als u vragen hebt over de openbaarheid en toegankelijkheid van bepaalde archiefblokken. Wij hopen u dan ook te mogen verwelkomen op onze studiezaal.