Achtergrond_bewerkt_6.1

Gorinchem, 14 maart 2011: De Merwedebrug bij Gorinchem bestaat vijftig jaar! Daarom houdt het Gorcums Museum en het Regionaal Archief Gorinchem een tentoonstelling met de titel De brug is open! Merwedebrug 50 jaar. Deze tentoonstelling kan men van 16 maart t/m 24 april bezichtigen in het Gorcums Museum.

De tentoonstelling

Op de zolder van het Gorcums Museum laat de tentoonstelling de geschiedenis zien van deze oeververbinding. Met heel veel unieke foto's uit het Regionaal Archief Gorinchem, maar ook met filmbeelden van de opening en van het pontje uit de jaren daarvoor. Maak kennis met dit technische wonder, zijn ontwerp, zijn gebruikers en helaas ook zijn files. En met die keer dat het hele brugdek bedolven was met aardappels...

Merwedebrug

Opening en Lego-wedstrijd

De tentoonstelling wordt woensdag 16 maart om 17.00 u geopend door Herman van Santen, voorzitter van de Stichting A27 en Jack Oostrum, wethouder van de gemeente Gorinchem. Die middag is er van 13.30 tot 16.30 een wedstrijd bruggenbouwen met Lego in de hal van het museum. Alle kinderen kunnen gratis komen meedoen! Een deskundige jury, onder leiding van de echte bruggenbouwer Jaap den Ouden van het Gorcumse staalbedrijf Mercon, kiest de mooiste brug uit. De winnaar krijgt uiteraard een mooie prijs mee naar huis.