Achtergrond_bewerkt_6.1

Banner_educatie2

Regionaal Archief Gorinchem beschikt over een uitgebreide collectie bronnen, zoals foto's, kranten, boeken en natuurlijk archieven. Deze bronnen kunnen gebruikt worden in educatieve projecten. Het doel is dan ook om leerlingen en studenten kennis te laten maken met het archief en ze te leren hoe ze onderzoek kunnen doen met bronnen die het archief beheert.

  

Maatwerk

Het Regionaal Archief Gorinchem staat open voor maatwerk. Liever werken we vraaggericht dan dat we producten ontwikkelen waar het onderwijs geen behoefte aan heeft. Vragen van leerlingen, studenten, docenten zijn dan ook van harte welkom. We denken graag mee!

Monumentenbox

Samen met het Gorcums Museum heeft het Regionaal Archief Gorinchem de Monumentenbox ontwikkeld. Hierin staat veel informatie over Gorcumse monumenten. Leerlingen in het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs kunnen hiermee werken. Samen met docenten kan het Regionaal Archief kijken hoe de Monumentenbox het best kan worden ingezet in het onderwijs. Klik hier om naar de Monumentenbox te gaan.